Dr. Kahán Éva életében kiemelkedően fontos szerepet játszottak a demokratikus alapértékek, a kisebbségi- és szabadságjogok biztosítása, a tanuláshoz való hozzáférés és a művészi alkotószabadság megteremtése. Az általa képviselt értékek támogatásával ápolja emlékét a Dr. Kahán Éva Alapítvány.

A Dr. Kahán Éva Alapítvány 2015-ben létesített nonprofit szervezet. Tevékenysége többrétű: elsősorban művészetpártolással és hátrányos helyzetű fiatalok képzési támogatásával foglalkozik. Pályázatokkal, ösztöndíjakkal, kiállítások szervezésével és rezidens programokkal segíti a fiatal tehetségeket, pályakezdő képző- és iparművészeket, illetve egyetemi tanulmányaikat végző joghallgató fiatalokat.

Az Alapítvány kiemelten fontos célja a kortárs képzőművészet területén közép-európai művészek támogatása, a nemzetközi, határokon átnyúló kreatív párbeszéd lehetőségeinek elősegítése, különös hangsúlyt fektetve az interdiszciplináris megközelítésre.

Az Alapítvány közép-európai országokból származó művészeknek lehetőséget biztosít újszerű találkozásokra, nyugodt és színvonalas művészi alkotótevékenységre, kreatív impulzusokból születő alkotások megvalósítására.