Kolodko Mihály népszerű szobrocskái november 17-ig láthatók a Kahan Art Space-ben.

A megnyitón elhangzott köszöntő itt elérhető.

Kedves Vendégeink!
Szeretettel köszöntöm Önöket a Kahan Art Space-ben! Köszönöm, hogy ilyen sokan eljöttek, hiszen a mai nap különösen fontos számunkra. Ez az a nap, amikor Alapítványunk névadójára, Dr. Kahán Évára emlékezünk, aki 2004. október 25-e óta nincs közöttünk. Éva hiánya hatalmas űr számunkra, épp ezért próbálunk minél többet megtenni azért, hogy azokat az értékeket segítsük életben tartani, amik számára is fontosak voltak. Ezért hoztuk létre a Kahán Éva Alapítványt és a Kahan Art Space-t, ahol az idén ez már a kilencedik kiállításunk.
A mai kiállításunk nagyon különleges: kicsi, vidám és nagyon kedves gerillaszobrokat mutatunk be – úgy tudom, hogy sosem volt még ilyen kiállítás Budapesten. Biztos vagyok benne, hogy Éva örömmel és mosolyogva lenne itt velünk, hiszen szeretett mindent, ami szép, emberi és meglepő. Kitűnő humora volt, az a fajta humor, ami azoké az embereké, akik szeretettel és megértéssel néznek másokra és a világra.
Tudom, hogy Éva szeretné ezeket a szobrokat. Érdekes, vicces és bölcs történeteket mesélne mindegyikről az unokáinak, köztük Daninak, akinek tegnap volt a születésnapja. A mi családunkban október 25. különös dátum: sok kiemelkedően fontos családi esemény történt ezen a napon – úgy érezzük, hogy ezek is mélyen és elválaszthatatlanul kötnek össze bennünket Évával.
Őszintén hisszük, hogy Éva életével, tetteivel jobbá tette a világot. A Kahán Éva Alapítvány révén pedig az emlékével is azt éri el, hogy a világ egy kicsit jobb és szerethetőbb hely legyen mindannyiunk számára.
A mai nap számunkra az Ő emléknapja. Kérem, emlékezzünk rá olyan szeretettel, ahogy ő fordult mifelénk és a világ felé. Emlékezzünk rá ezzel a kiállítással is – amihez kívánom Önöknek, hogy sok-sok örömük teljen benne!